Objavljeno: 20.9.2013 08:00

Notranjost iPhone 5s

Mojstri pri iFixIT so znani po tem, da vse najnovejše mobilne igrače razstavijo na prafaktorje, velikokrat še preden jih običajni kupci sploh dobijo v roke. Pravijo, da zato,da lahko ocenijo, kako enostavno se da naprava popraviti, v resnici pa, saj vemo, zato, da potolažijo firbec tistih, ki ne premoremo toliko tehničnega znanja (in posebnega orodja), da bi se tega lotili sami ;)

Tokrat so se lotili novega iPhone 5s.

Ugotovili so (no, to že vemo), da novi iPhone na zunaj ni prav veliko drugačen od starega iPhona 5, enak je tudi zaslon. Po drugi strani premore nekaj močnejši akumulator (1560 mAh proti 1440 mAh), ki pa je še vedno veliko manj zmogljiv od tistega v Samsung Galaxy S4 (2600 mAh). Kljub temu ima iPhone 5s deklarirano večjo avtonomijo...

Procesor A7 ni videti nič posebnega, čeprav Anandtech poroča, da je izredno hiter, najverjetneje zato, ker uporablja novo ARM arhitekturo ARMv8, medtem ko delovna frekvenca najverjetneje ostaja enaka (1,3 GHz), enako je tudi število jeder (2). Po hitrostnih procesorskih testih, ki jih je naredil Anand, je A7 (iPhone 5s) približno dvakrat hitrejši od Samsung Galaxy S4 (in iPhone 5), vendar malce počasnejši od Intelovega Atoma Z3770 (Bay Trail), ki pa je bil merjen z Windows 8 in ga v telefonih/tablicah še ni najti.

Zanimivo, da pri iFixit niso našli koprocesorja M7 (M kot Motion), ki bo skrbel za upravljanje telefona, ko bo glavni procesor spal. »Razdiralci« zato sklepajo, da je morda vgrajen v sam A7, ali pa da morda M pomeni »Marketing«.

Poglejte si fotografije, prav zanimivo, kako danes izgledajo telefoni.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji