Objavljeno: 29.3.1999

Norton Utilities 4.0

Podjetje Symantec še naprej kuje srečo z legendarno družino izdelkov Norton Utilities. Konec februarja so najavili novo različico 4.0 za okolji Windows 95 in Windows 98, ki ponovno prinaša kup novosti. Osredotočili so se predvsem na reševanje iz najbolj pogostih zagat v okolju Windows, ki lahko sicer marsikomu naredijo sive lase. Pri Symantecu so se odločili za nov pristop in doslej ločena orodja za diagnostiko združili v modul System Check, katerega uporaba je lažja in hitrejša. Norton Utilities 4.0 zna analizirati in po potrebi popravljati sistemski register z orodjem Registry Scan Doctor. Skupaj z izboljšanim WinDoctorjem skrbita za samodejno popravljanje napak v nastavitvah okolja Windows.

Novi časi prinašajo nove težave in v paketu je našel mesto tudi program Connection Doctor, ki pomaga pri zdravljenju težav pri povezavi računalnika v internet. Tu so še številna orodja za izdelavo sistemskih disket, ki lahko pomagajo v največji krizi. Na željo uporabnikov so v paket ponovno uvrstili nekatera iz preteklosti opuščena orodja, kakršno je WipeInfo, ki omogoča trajno brisanje datotek (iz varnostnih razlogov). Precej so izboljšali tudi modul CrashGuard 4.0, ki skrbi za "sesute" namenske programe. Nova različica zna reševati podatke iz še večjega števila kočljivih položajev in proži manj lažnih alarmov. Pri Symantecu zagotavljajo, da bo v primeru več kot 100 različnih programov uspel rešiti podatke, ki jih morda še nismo shranili, morda pa celo popravil napako in omogočal nadaljnje delo.

Zanimiva je možnost QuickReload, ki omogoča, da hitro ponovno poženemo neposlušni spletni brskalnik in se znajdemo ponovno na strani, na kateri smo bili pred napako. Izboljšave so doletele modul Zip Rescue 4.0, ki omogoča hranjenje varnostnih kopij sistema na nosilcih Iomega Zip in Jaz. Za obnovitev sistema zdaj skrbi čarovnik Rescue Recovery Wizard, ki nas vodi skozi posamezne faze reševanja. Večino programov iz paketa Norton Utilities 4.0 lahko poganjamo kar s plošče, ne da bi jih morali pred tem namestiti na disk.

Norton Utilities 4.0 stane 50 dolarjev, nadgradnje pa 40 dolarjev.

http://www.symantec.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji