Objavljeno: 9.9.2018 07:00

Nokia s kar petimi fotografskimi tipali?

Videti je, da bodo imeli najzmogljivejši pametni telefoni čedalje več fotografskih tipal, s katerimi bodo nudili boljše fotografije ter nadomestili objektive za optični zum. Na spletnih portalih so zaokrožile fotografije neimenovanega telefona Nokia, ki ima nič manj kot pet fotografskih tipal, pa še bliskavico in dodatno tipalo.

Iz fotografije je moč razbrati, da na telefonu piše TA-1094, ime, ki so ga še nedavno pripisovali nikoli objavljenemu najzmogljivejšemu modelu Nokia 9. Razen pričujoče fotografije niso znani drugi tehnični podatki, vendar je moč sklepati, da bi se telefon boril za vrh telefonske ponudbe tudi v drugih segmentih.

Doslej je največ fotografskih tipal v telefon vgradil Huawei, ki ima v modelu P20 Pro tri tipala, s katerimi nudi 3x optični zum in 5x hibridni zum. Sklepati je moč, da bi Nokia na tem področju znala še precej več, kot tudi omogočala boljše fotografije pri nočnih posnetkih.

Toda nekateri se s strategijo večanja števila tipal ne strinjajo. ČE držijo napovedi, bo Google v svojem prihajajočem telefonu Pixel 3 imel le eno tipalo, boljše fotografije pa bo ustvarjal zgolj s čarovnijami v programski opremi. Ob tem je smešno, da naj bi ta isti telefon imel dvojno fotografsko tipalo – a na sprednji strani, usmerjene proti uporabniku, kar je vsekakor nenavadno.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji