Objavljeno: 14.11.2012

Nokia Here izziva zemljevide

Nokia želi v prihodnje igrati pomembno vlogo na področju digitalnih zemljevidov in geolokacijskih storitev, zato so predstavili povsem novo oblačno storitev z imenom Here, ki združuje vse dosedanje napore Nokie na tem področju z novimi 3D pogledi in inovativnimi storitvami. Nova storitev bo v celoti delovala prek spletnega brskalnika (podprti so PC, Mac, naprave iOS in Android), v načrtu pa so tudi namenski odjemalci za mobilne naprave.

V spletno storitev so vgradili tehnologijo pridobljeno z nakupom družbe Earthmine, ki omogoča fotografski sprehod po zemljevidu v stilu Google StreetView, pa tudi sicer nudijo 3D fotorealistični prikaz pomembnejših krajev. Seveda trdijo, da to delajo bolje kot konkurenca.

Spletna različica zemljevida je že na voljo, obenem pa so objavili tudi orodje Map Creator, ki posameznikom omogoča dodajanje koristnih informacij v spletni zemljevid. Pri Nokii ne skrivajo, da so glavni cilj predvsem geolokacijske storitve in podajanje koristnih informacij obiskovalcu zemljevidov (zanimivosti, trgovine, manjkajoči podatki,...). Ena takih je možnost prikaza zanimivih in koristnih krajev v poljubno širokem krogu od točke, kjer se nahaja uporabnik.

Na predstavitvi so namignili, da so Appsi za mobilne naprave že nared in v pregledu pri lastnikih spletnih trgovin. Različica za Apple iOS naj bi denimo omogočala odklopljen (offline) način pregleda zemljevidov, navigacijo s pomočjo narekovanja in natančne informacije o poteh javnega transporta v velikih mestih. To je menda le začetek, v prihodnjih mesecih pa lahko pričakujemo še dodatne storitve.

http://here.net

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji