Objavljeno: 27.11.2012

Nokia Asha - družabna omrežja za vsakogar

Nokia je bila tradicionalno vedno uspešna na področju mobilnih telefonov v spodnjem cenovnem razredu, zato verjame, da lahko lepo zasluži z novima telefonoma Asha 205 in Asha 206, ki bosta na prodaj za komaj 46 oziroma 48 evrov (brez DDV). Gre za današnje razmere za razmeroma preprosta telefona s mehanskimi tipkovnicami, ki pa prinašata številne lastnosti pametnih telefonov, v prvi vrsti zelo preprost dostop do družabnih omrežji.

Telefon Asha 205 ima alfanumerično tipkovnico, predvsem pa bo poznan po temu, da ima vgrajeno namensko tipko za hiter priklic funkcij družabnega omrežja Facebook. S pritiskom nanjo uporabnik hitro vidi status povezanih oseb, hiter pa je tudi dostop do funkcije kramljanja v okviru Facebooka. Podprta sta tudi storitev Twitter, vgrajen je spletni brskalnik. Asha 206 ima le numerično tipkovnico, a zato tudi manjše dimenzije in težo.

Oba telefona imata vgrajeno novo funkcijo z imenom Slam, ki omogoča hitro izmenjavo fotografij ali drugih datotek med dvema telefonoma brez dolgotrajnega uparjanje prek klasične povezave bluetooth. Stvar seveda dela najbolje med dvema telefonoma Nokia, vendar bo Slam menda podpiral tudi hiter prenos na druge telefone. Na začetku predvsem tiste z okoljem Android, medtem ko za zdaj namenski app ni na voljo na telefonih iPhone in Windows Phone.

Omeniti velja, da sta oba telefona na voljo v dveh različicah - s podporo za eno ali dve kartici SIM, kar je menda v spodnjem cenovnem razredu in na nekaterih trgih še posebej iskana funkcija. Asha 205 in 206 bosta na voljo le na izbranih trgih, saj Nokia drugod ne želi ogroziti prodaje dražjih telefonov, zlasti tistih iz serije Lumia.

http://www.nokia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji