Objavljeno: 24.1.2004

Nintendo bolj konkretno o novem GameBoyju

Japonski proizvajalec igralnih konzol in iger Nintendo je predstavil nekaj podrobnosti o svojem novem prenosnem igralniku, ki ga nameravajo poslati na trg hkrati s napovedovanim Sonyjevim PlayStation Portable (PSP) proti koncu leta. Nov Nintendov prenosni igralnik bo najbrž obdržal ime GameBoy, razvojno ime pa je Nintedno Double Screen.

Pri Nintendu nameravajo obdržati vodilni položaj na trgu prenosnih igralnikov s pogumnimi inovacijami. Kot je mogoče že ugotoviti iz imena, bo Nintendo Double Screen imel kar dva 3-palčna zaslona, kar bo po mnenju podjetja omogočalo povsem nove koncepte pri igranju iger. Natančne podatke nameravajo predstaviti maja na sejmu E3.

Medtem je Sony razkril specifikacijo svojega modela PSP, ki bo sicer vključeval le en zaslon (4,5-palčni, a v razmerju 16:9), vseboval pa bo tudi podporo za 3D grafiko, predvajalnik video posnetkov MPEG4 in USB za povezavo z računalnikom. Znano je tudi, da bodo igre na novi vrsti optičnih nosilcev Universal Media Disk, ki imajo premer 2,4 palca in hranijo do 1,8 GB podatkov.

http://www.nintendo.com

http://www.playstation.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji