Objavljeno: 5.8.2019 14:10

Ninja iz Twitcha na Microsoftov Mixer

Microsoft je že leta 2016 splavil storitev Mixer, spletno stran, kjer lahko v živo spremljamo (ali oddajamo) igranje računalniških iger. Gre torej za alternativo Twitchu in YouTube Gaming, a doslej ni zares zaživela. No, pred nekaj dnevi je izredno priljubljen igralec Fortnite, znan pod vzdevkom Ninja, napovedal svoj prehod na Mixer, sedaj pa je že objavil tudi prvo igranje v živo (torej prvi »stream«).

Ninja je imel na Twitch sicer kar 14,7 milijonov sledilcev in okoli 50.000 gledalcev na teden. Najpogosteje je igral igro Fortnite, pred časom smo sicer pisali tudi o tem, da so mu pri EA plačali milijon dolarjev, da je nekaj dni igral novo igro Apex Legends.

Jasno je, da so pri Microsoftu odšteli kar nekaj denarja za prihod tega igralca, saj vprašanje, v kolikšnem času (če sploh) bo lahko tam začel služiti podoben denar, kot ga je na Twitch. Ninja bo tudi na svojih dogodkih promoviral Mixer, tam je v času pisanja sicer že dobil 80.000 sledilcev, je pa zaenkrat sledenje brezplačno (kasneje bo, tako kot na Twitchu, plačljivo).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji