Objavljeno: 26.1.2019 10:00

Z igranjem Fortnite do 10 milijonov dolarjev

Najbolj prepoznaven igralec igre Fortnite, Tyler Blevins, bolje znan pod vzdevkom Ninja, je v letu 2018 zaslužil kar 10 milijonov dolarjev.

Ocenjuje, da je okoli 70% tega zaslužil preko spletnih strani Twitch in YouTube. Na slednjem zasluži predvsem preko oglasov (na YouTube ima čez 21 milijonov sledilcev), na Twitchu pa ima kar 40.000 sledilcev, ki plačujejo, da lahko v živo spremljajo njegovo igranje. Uporabniki lahko izberejo enega izmed treh paketov, ki so na voljo za 5, 10 ali 25 dolarjev na mesec – tisti, ki ne plačujejo, pa tudi na Twitchu vidijo oglase.

Ostalih trideset odstotkov zasluži preko sponzorskih pogodb, med drugim ga sponzorirata tudi Samsung in Red Bull. Ninja ocenjuje, da dela okoli 12 ur na dan, torej 4.000 ur na leto. Ko ne igra enostavno izgublja sledilce – zadnji dopust, ki sta si ga z ženo privoščila, naj bi bil pred osmimi leti. Pred Fortniteom se je namreč profesionalno že ukvarjal z drugimi igrami.

Fortnite je podjetju Epic Games močno pomagal k trem milijardam dolarjev profita v lanskem letu. Igra ima čez 200 milijonov prijavljenih igralcev, Ninja je mnenja, da še ni dosegla svojega vrhunca. Pred dnevi smo sicer pisali o tem, da Netflix glavnega tekmeca za čas potencialnih gledalcev vidi ravno v računalniških igrah in straneh, ki se ukvarjajo s prenosom slednjih, torej Twitch in YouTube.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

giorgia | 28.1.2019 | 11:33

FORTNITE , MA DAJTE NO , JA 10 MILIJONOV KEŠA A GDE MU JE LIFE. mi ga ni niti malo žal.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji