Objavljeno: 1.12.2008

Nikonov novi poglavar – Nikon D3X

Pri Nikonu so danes razkrili svoj najboljši aparat, kar so ga naredili v zadnjih letih. Novemu paradnemu konju je ime D3X in je naslednik modela D3, ki v fotografski skupnosti beleži številna priznanja zaradi svoje zanesljivosti, preprostosti za uporabo in vzdržljivosti. Novi šef ponuja bistveno višjo ločljivost – tokrat kar 24,5 milijona točk – in postavlja nova merila kakovosti fotografij.

Posebej zasnovan senzor CMOS formata FX odlikujejo 12-kanalni prikaz, mikroleče brez presledkov, vgrajeno integrirano vezje pa poskrbi za bistveno manj šuma. Najsodobnejša tehnologija pa omogoča visoke hitrosti neprekinjenega fotografiranja in najbolj napredno zmanjšanje šuma pri visokih občutljivostih ISO v svojem razredu. Nikon D3X je po tej plati izjemno vsestranski fotoaparat.

D3X podpira razpon ISO vrednosti od ISO 100 do ISO 1600, ki se lahko razširi navzdol do ISO 50 in navzgor do ISO 6400. Hitrost fotografiranja pri polni ločljivosti je 5 slik na sekundo, če pa se ločljivost zmanjša na 10 milijonov slikovnih točk (način formata DX) pa 7 slik na sekundo. Funkcija LiveView za ogled v živo poenostavlja potek dela v studiu oziroma v situacijah, ko uporaba iskala ni praktična. D3X je odzivnost podedoval po D3 - po vklopu je že po 0,12 sekunde pripravljen za slikanje, zakasnitev zaklopa pa znaša le 40 milisekund. Sprožilec, izdelan iz kevlarja in ogljikovih vlaken, je oblikovan za potrebe profesionalnih fotografov, saj je njegova življenjska doba kar 300.000 ciklov.

V magnezijevo ohišje skrita elektronika in optika pa ima zelo zasoljeno ceno. Nikon D3X, ki ga v zelo omejenih količinah lahko pričakujemo pri profesionalnih trgovcih s fotografsko opremo, namreč nosi nalepko s ceno 6.999 evrov.

www.nikon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji