Objavljeno: 19.11.2004

Network Appliance podpira razpredene sisteme

Podjetje Network Appliance je predstavilo novo različico operacijskega sistema za svoje pomnilniške sisteme, ki med drugim podpira združevanje v razpredeno arhitekturo pomnilniških sistemov. Novi operacijski sistem Data ONTAP 7G prinaša novi abstrakcijski sloj, ki omogoča povezovanje pomnilniških sistemov v večje logične celote. Strežniki in odjemalci, pa tudi upravitelji imajo na tem en sam pogled na zmogljivosti polja pomnilniških sistemov NAS, s čimer je mogoče graditi precej večje sisteme, kot doslej.

Novi operacijski sistem prinaša tudi novo orodje FlexVol, ki zna samodejno povečevati posamezne pomnilniške volumne na zahtevo. Posamezen volumen je tako lahko za programe videti večji, kot dejansko zavzema pomnilniškega prostora na fizičnih diskih. Po potrebi pa zna sistem samodejno dodati prostor iz zaloge prostega prostora, kar omogoča bolj učinkovito izrabo prostora tudi za programe, ki zahtevajo vnaprejšnjo rezervacijo prostora (npr. baze podatkov).

Naslednja novost je orodje FlexClone, ki razširja koncept diskovnih slik za področja testiranja in simulacije. Z njim je mogoče narediti slike obstoječih volumnov, ki zavzemajo skoraj nič prostora in omogočajo testiranje aplikacij na podatkih z možnostjo preproste povrnitve na predhodno stanje. Network Appliance je tudi dogradil osnovne zmožnosti sistemov gFiler, tako da zdaj vsi podpirajo bločni prenos podatkov tako na nivoju povezav Fibre Channel, kot iSCSI.

http://www.netapp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji