Objavljeno: 21.7.2015 01:00

Napad na zmenke

Hekerji so v zadnjem času za tarče vzeli spletne storitve, ki pomagajo in posredujejo pri zmenkih. Najbolj odmeven je napad na kanadski portal Ashley Madison, kjer so se napadalci polastili osebnih podatkov več kot 37 milijonov sicer anonimnih članov.

Napad je bržkone povezan s kontroverzno politiko podjetja, da za brisanje podatkov o članstvu zahteva plačilo v višini 19 dolarjev. Hekerji naj bi z vdorom dokazali, da lastniki lažejo in kljub prejemu plačila še vedno hranijo podatke o domnevno izbrisanih članih.

Ashley Madison je bil sicer že lep čas predmet kritik raznih organizacij, kot je Electronic Frontier Foundation in sicer zaradi sporne politike glede ravnanja z osebnimi podatki. Lastniki portala so napad priznali, obenem pa celo namignili, da je podatke odtujil nekdo znotraj podjetja, storilcu pa naj bi bili že za petami.

Ashley Madison ni edini portal za zmenke, ki je bil v zadnjem času tarča napadov. Mediji poročajo predvsem o napadu na portal Adult FriendFinder, kjer so napadalci prav tako odtujili podatke več milijonov uporabnikov. Ukradeni material večinoma uporabljajo za izsiljevanje, saj veliko članov tu išče zmenke, kljub temu da imajo stalne partnerje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji