Objavljeno: 3.12.2003

Nadgrajeni SuSE

Podjetje SuSE Linux je predstavilo nov komplet popravkov in razširitev strežniškega paketa SuSE Linux Enterprise Server 8. Dodatek Service Pack 3 prinaša novo različico jedra (2.4.21), s katerim so odpravili nekatere današnje omejitve.

Precej sprememb je na področju podpore za pomnilniške sisteme, saj lahko novi Linux učinkovito nadzora do 2000 fizičnih diskov, medtem, ko je dosedanja različica imela to mejo pri številki 600. Poleg tega Service Pack prinaša podporo za tehnologijo večkratnih podatkovnih poti (multipathing), s katerim je mogoče povezati do 27 diskov v kompletih s varnimi, redundantnimi podatkovnimi potmi.

SuSE Linux že nekaj časa tesno sodeluje z družbo IBM in it tega naslova so v novi Service Pack 3 vgradili podporo tudi za najnovejše strežniške rezine BladeCenter JS20 (s procesorji PowerPC), obenem pa so izboljšali podporo za dosedanjo različico z arhitekturo x86.

Sočasno so pri nemškem proizvajalcu objavili tudi brezplačno različico namizne različice SuSE Linux 9, ki je odslej na boljo na proizvajalčevem internetnem strežniku. SuSE je sicer devetico začel komercialno prodajati že septembra, s čimer so bili med drugim prvi, ki so podprli AMD-jeve procesorje Athlon 64. Omejitev brezplačne različice je, da se jo da namestiti iz lokalnega ali omrežnega diska, ne da pa se narediti namestitvenega CD-ja.

http://www.linux.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji