Objavljeno: 10.7.2024 07:00 | Teme: apple

Na iOS v tretje vendarle prihaja Epic Game Store

Saga o Epic Game Store na Applovih napravah se vendarle bliža koncu, saj je po poročanju AppleInsiderja podjetje vendarle odobrilo aplikacijo za iOS v Evropski uniji. S tem bo Epic v Evropi postavil lastno spletno tržnico z igrami, kar je bila dolgoletna želja njihovega direktorja Tima Sweeneyja, uresničila pa se bo lahko zaradi nove evropske zakonodaje.

Spomnimo, da je Apple v začetku leta napovedal prihod drugih, zunanjih tržnic z aplikacijami na iOS, v kar ga je Evropska unija z aktom o digitalnih trgih (DMA) domala prisilila. A Apple je to storil s stisnjenimi zobmi, hkrati pa je še vedno napovedal 30-odstotne provizije za nakupe.

Na koncu je Apple kar dvakrat zavrnil Epic Games Store, pri čemer se je skliceval na podrobnosti v pravilih, denimo obliko gumbov v aplikaciji. Ti naj bi bili preveč podobni Applovim, kar bi lahko zmedlo uporabnike. Epic je seveda ves čas poudarjal, da gre za samovoljne odločitve, ki da zgolj krnijo konkurenco.

Sedaj naj bi Apple vendarle popustil, potem ko je Epic – preoblikoval gumbe v aplikaciji. Odveč je poudarjati, da DMA velja le v EU in da je Apple to  vzel zelo dobesedno. Odpiranje, kamor sodijo tudi tretje tržnice z aplikacijami, je omejeno na EU.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji