Objavljeno: 27.3.2018 11:00

Na Brdu bo Evropska konferenca o veriženju blokov

V sredo 11. aprila, se bo v Kongresnem centru Brdo pri Kranju odvijal prvi Evropski blockchain vrh (European Blockchain Summit), ki ga organizira slovensko gospodarsko-interesno združenje z imenom Blockchain Alliance.

Na njem bo ključni govorec Joseph Lubin, soustanovitelj druge največje kriptovalute na svetu – Ethereum, ki ga le redko vidimo na govorniškem odru. Priznani mednarodni strokovnjaki bodo spregovorili o pomenu ustrezne regulacije znotraj okolja veriženja blokov ter to podkrepili s primeri dobrih praks. Prikazali bodo uporabnost blockchain tehnologije v finančnem, glasbenem in zdravstvenem sektorju ter predstavili možnosti financiranja blockchain podjetij, ki jih ponuja Evropska unija. Na dogodku pa bo spregovorila dvakratna dobitnica glasbene nagrade Grammy in ustanoviteljica blockchain podjetja Mycelia - Imogen Heap.

Zbrane na dogodku bodo pozdravili tudi dr. Miro Cerar, evropska komisarka za digitalno gospodarstvo in družbo, Mariya Gabriel, ter predsednica združenja Blockchain Alliance Europe Tanja Bivic.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji