Objavljeno: 19.10.2011

Na BlackBerry prihaja nov OS - BBX

Podjetje RIM (Research In Motion) je na razvojni konferenci najavilo in prikazalo nov operacijski sistem za pametne telefone BlackBerry, ki bo nosil ime BBX. Novost je kombinacija dosedanjih operacijskih sistemov BlackBerry 6 in 7 ter sistema QNX, ki je sicer osnova tudi za prvo generacijo tablic PlayBook. Čeprav predstavniki podjetja tega niso potrdili, bo najbrž BBX uporabljen tako v naslednji različici tablice, kot v prihodnjih pametnih telefonih.

BBX prinaša spremenjen uporabniški vmesnik (delo znane skupine TAT - The Astronishing Tribe), kvalitetno platformo za mobilne igre in združljivost s standardom HTML5, JavaScript, Adobe Flash in AIR 3.0, ki bodo platforme za namenske aplikacije. Pri razvoju BBX so še posebej mislili na razvijalce dodatnih programov, katerim želijo ponuditi konsistentno in hkrati enostavnejšo platformo za razvoj programov. Druge lastnosti sistema BBX za zdaj še niso razkrite, je pa razvidno, da je BBX bolj QNX kot dosedanji BlackBerry OS.

Za RIM je BBX pravzaprav rešilna bilka, saj se podjetje v zadnjem času sooča s številnimi velikimi problemi. Prodaja tablic PlayBook ne gre nikamor. V začetnem četrtletju prodaje so v trgovine poslali komaj pol milijona tablic, v tem pa le še 200.000. Trgovci se pritožujejo na majhnim povpraševanjem, zato zdaj poizkušajo z občutnim znižanjem cen. V zadnjem tednu je sive lase vodstvu povzročil večdnevni izpad storitev BlackBerry, kjer uporabniki niso imeli dostopa do pošte, spleta in trenutne sporočanja. Sledila so številna opravičila ter razlage, zdaj pa tudi darilo v višini 100 dolarjev, ki jih lahko uporabniki pametnih telefonov uporabijo za nakup dodatnih programov.

http://www.blackberry.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji