Objavljeno: 8.5.2018 09:00

Mobilna denarnica Mercator M Pay

Mobilno plačevanje se vse bolj uveljavlja tudi v Sloveniji, dokaz pa so velike trgovske verige, kot sta Mercator in Petrol, ki omogočajo plačevanje izdelkov in storitev s pomočjo pametnih telefonov.

Mercator je tako nedavno svojo obstoječo mobilno aplikacijo Moj M nadgradil v mobilno denarnico M Pay, ki omogoča uporabo Pika kartice na pametnem telefonu.

Aplikacija Moj M in mobilna denarnica M Pay sta na voljo za vse pametne telefone, ne glede na operacijski sistem (iOS ali Android), in tudi za vse vrste Pika kartic – modre bonitetne in zelene ter zlate plačilne kartice. Aplikacija omogoča popolnoma enako uporabo Pika kartice na telefonu kot jo poznamo pri obstoječih plastičnih Pika karticah. Z aplikacijo M Pay se torej zbira in unovčuje pike, kupuje na odlog in obroke (plačilne Pika kartice) in koristi kupone ugodnosti.

Kupec na blagajni odpre aplikacijo, blagajniku pokaže QR kodo Pika kartice na telefonu, s skeniranjem kode pa sistem zazna kartico in pripiše pike. Če kupec želi s plačilno Pika kartico tudi plačati, lahko to tudi stori, a je ob prikazu kode tedaj potrebno imeti na telefonu vklopljeno internetno povezavo, medtem ko zgolj za zbiranje pik ni potrebna.

Omogočili so tudi vse bolj razširjeno možnost brezstičnega plačila, prek sistema NFC (seveda le na Androidih). Tako lahko opravimo plačila do vrednosti 15 evrov za višje vrednosti pa je potrebno odpreti mobilno aplikacijo in ter plačati s QR kodo.

Tudi Petrol

Mercator ni edini, ki aktivno uvaja mobilne denarnice. Tudi Petrol je pred časom predstavil svojo inačico mobilne aplikacije za mobilno plačevanje - Na Poti. Z njo lahko na preprost način plačujemo gorivo, avtopralnico in kavne napitke, drugega pa zaenkrat še ne.

Kzt0jAQHHiU

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji