Oglasno sporočilo
Objavljeno: 8.7.2019 08:00

Mladi razvijalci programske opreme bodo poleti ustvarjali moderne poslovne rešitve

Študentje in dijaki, ki vidijo svojo prihodnost v poslovni informatiki, so dobili edinstveno priložnost, da uresničijo svojo kreativnost in podjetnost pri razvoju modernih poslovnih informacijskih rešitev.

Bodoči ustvarjalci inovativnih IT-rešitev se bodo v okviru 14-dnevne delavnice Next Talent Hub, ki bo potekala od 8. do 19. julija 2019, preizkusili na pravih poslovnih IT-projektih, pod strokovnim vodstvom uglednih razvojnih inženirjev, produktnih in projektnih vodij ter menedžerjev. Delavnica, na kateri se bodo udeleženci seznanili z najnovejšimi poslovnimi informacijskimi tehnologijami ter profesionalnimi pristopi pri razvoju poslovnih IT-rešitev, bo potekala v prostorih podjetja Business Solutions v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica, Univerzo v Novi Gorici, Šolskim centrom Nova Gorica, Klubom goriških študentov, Mladinskim centrom Nova Gorica, Mladinskim kulturnim centrom Hiša mladih Ajdovščina ter z zaposlitvenima agencijama Workforce in Mjob. Na delavnico Next Talent Hub je že prijavljenih 25 računalniških zanesenjakov iz vse Slovenije, na delavnico pa se je še možno prijaviti vse do 30. junija, prek spletne strani www.talenthub.si.

»Osnovni cilj delavnice Next Talent Hub je, da se mladim, ki jih zanima razvoj poslovnih informacijskih rešitev, omogoči uresničitev njihovih idej pod profesionalnim vodstvom in z uporabo najnovejših tehnologij,« je razložil Iztok Pavlin, direktor operacij v podjetju Business Solutions in pobudnik delavnice.

Goriška je še iz časov izobraževalnega centra Iskre Delta v osemdesetih letih prepoznana po informacijskih tehnologijah. Danes v Mestni občini Nova Gorica delujejo številna informacijska podjetja, ki so med vodilnimi v državi. Poleg ustvarjanja visoke dodane vrednosti so tudi med najboljšimi zaposlovalci. »Za sodelovanje pri izvedbi delavnice Next Talent Hub smo se odločili, ker verjamemo, da je ob nenehnih spremembah in hitrem tehnološkem razvoju delo z mladimi zelo pomembno. Želimo si, da bi mladi strokovnjaki iz regije pa tudi iz ostale Slovenije, ki bodo sodelovali na delavnici, poleg znanja in novih izkušenj našli pri nas tudi karierne priložnosti,« je dejal dr. Klemen Miklavič, župan Mestne občine Nova Gorica.

Slovenska informacijska podjetja se zaradi digitalne transformacije in gospodarske rasti, ki spodbuja vlaganja v informacijske rešitve, soočajo s kroničnim pomanjkanjem kakovostnih kadrov. Kot je izpostavil Pavlin v praksi traja usposabljanje diplomanta s področja informatike tudi do štiri leta, preden dozori v ustreznega razvojnega inženirja ali projektnega vodjo. »Prek sodelovanja na delavnici bodo bodoči ustvarjalci poslovnih informacijskih rešitev pridobili nove, predvsem praktične kompetence, ki jim bodo pomagale pri izboljšanju zaposlitvenih možnosti,« je še povedal Pavlin. Udeleženci delavnice Next Talent Hub bodo spoznali vse vidike razvoja informacijske rešitve od oblikovanja ideje, izvedbe tržne raziskave in priprave poslovnega načrta do razvoja in trženja informacijske rešitve.

Več informacij o delavnici dobite na spletni strani www.talenthub.si ali ji sledite prek Facebooka.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji