Objavljeno: 10.12.2003

Mitacov PocketPC s sprejemnikom GPS

Tajvanski proizvajalec Mitac je predstavil dva nova ročna računalnika PocketPC, od katerih ima eden model vgrajen tudi sprejemnik GPS, s čimer postaja odlična platforma za mobilno navigacijo. Model Mio 168 je ročni računalnik s težo 147 gramov in debelino nekaj manj kot 1,6 cm, ki ima kljub razmeroma skromnim dimenzijam vgrajen sprejemnik GPS, povrh vsega s podporo za krmiljenje s pomočjo govora.

Sicer gre za razmeroma običajen sistem PocketPC s procesorjem Intel PXA255 pri taktu 300 MHz, premore 64 MB RAM in režo za kartice SD/MMC (tudi SDIO). Mitac računalniku prilaga poseben program Mio Map, ki pa za zdaj z zemljevidi pokriva le Tajvan in ZDA. Trdijo pa, da je za hrambo posameznega zemljevida dovolj že kartica SD velikosti 32 MB. Vsekakor pa je sistem združljiv tudi z drugimi navigacijskimi izdelki. Prednost pred tekmeci je vsekakor cena, saj bo treba za Mio 168 odšteti le okoli 350 dolarjev.

Še cenejši, stane namreč 200 dolarjev, pa je ročni računalnik Mio 336, ki je lažji (118 g) in tanjši (1,3 cm), Mitac pa celo zatrjuje, da gre za najmanjši sistem PocketPC na trgu. Tudi tu je osnova procesor s taktom 300 MHz, 64 MB velik pomnilnik in podpora za kartice SC/MMC. Z njim stavijo predvsem na tiste, ki si želijo čim lažjo napravo, pri tem pa posebej ciljajo na žensko publiko.

http://www.mitac.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji