Objavljeno: 8.3.2005

Microsoftov projekt Green

Microsoft je na letni konferenci oddelka za poslovne informacijske sisteme (MBS) razkril nove podrobnosti o projektu >>Green<<, pod katerima naj bi nastal nov, enoten izdelek z enotno kodo iz programov nekdanjih podjetij Great Plains in Navision. O projektu so prvič spregovorili že kmalu po nakupu družbe Navision, vendar zdaj pri Microsoftu priznavajo, da so bile prve napoved najbrž preveč optimistične. Poleg tehničnih ovir se je tudi izkazalo, da sami kupci niso pripravljeni opravljati menjave na tako hiter način, kot so si sprva zamislili pri Microsoftu.

Zaradi tega so zdaj projekt Green razdelili v dve fazi. V prvi fazi skušajo obstoječe izdelke tesneje povezati z obstoječimi Microsoftovimi izdelki, na prvem mestu strežniki SQL Server in SharePoint. Poleg tega nameravajo v obstoječe izdelke vgraditi enoten mehanizem za uporabo spletnih storitev, ki bo omogoča preprostejšo izmenjavo podatkov, dodajanje novih funkcionalnosti in tako dalje. Prva faza se je že začela, računajo pa, da bo trajala nekje vsaj do leta 2007.

V drugi fazi pride na vrsto nova generacija izdelkov, ki bo pripadala družini tehnologij v nastajanju okoli projekta Longhorn. Microsoft namreč trdi, da bodo nove tehnologije v operacijskem sistemu (denimo datotečni sistem WinFS) in inovacije v razvojnih orodjih (Visual Studio) relevantne tudi za bodoči poslovni informacijski sistem >>Green<<. Res pa je, da je do tedaj še dosti dela, saj končni rezultat, na enotni kodi pričakujejo šele nekje konec tega desetletja.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji