Objavljeno: 24.12.2003

Microsoft zaključuje z razvojem BizTalka 2004

Pri Microsoftu so sporočili, da ne bodo povišali ceno za prihajajočo različico strežnika BizTalk Server 2004, saj želijo povečati krog kupcev. Z novim izdelkom naj bi povečali tržni delež na področju orodij za integracijo podatkov med različnimi informacijskimi viri, kjer se bojujejo tudi izdelki družb Tibco, SeeBeyond, IBM in BEA Systems. V primerjavi s tekmeci pa je BizTalk Server precej cenejši izdelek, saj stane od 1.000 dolarjev v različici Partner Edition, do 25.000 dolarjev v neomejeni različici, medtem ko je treba za nekatere tekmece odšteti tudi do 500.000 dolarjev.

Kljub ugodni ceni, pa Microsoft doslej še ni povsem prepričal kupcev, kar naj bi zdaj naredili z novo različico 2004. Ta naj bi bila primerna za bolj zahtevna delovna okolja in rešitve, kot dosedanje različice, bolje pa bo tudi povezana z drugimi Microsoftovimi orodji. BizTalk Server 2004 bo med drugim sestavni del celovitega paketa z delovnim imenom Jupiter, ki bo vseboval tudi orodja za elektronsko trgovanje in upravljanje z vsebinami Commerce Server in Content Management Server. Microsoft pa je za zdaj izid Jupitra premaknil na začetek leta 2005, zato bo tudi samostojni BizTalk Server zanimiv izdelek.

Nova različica bo tesno povezana z razvojnim okoljem Visual Studio .NET (posebna različica bo celo priložena strežniku), pisarniškim paketom Office 2003 (priloženi bodo obrazci za uporabo s programom InfoPath), izboljšano pa bo tudi poročanje. Novost je orodje Business Activity Monitoring (BAM), s katerim naj bi upravitelji lažje spremljali potekanje poslovnih obdelav in procesov. Novost je tudi podpora za nov standard spletnih storitev, ki temeljijo na opisnem jeziku Business Porcess Execution Language (BPEL), izvedbo jezika XML za opis poslovnih procesov.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji