Objavljeno: 10.7.2018 06:00

Microsoft Surface Go za 399 dolarjev

Microsoft je predstavil novo, cenejšo, manjšo in lažjo različico tablice Surface, ki jo namenjajo uporabnikom (poslovnim in potrošnikom), ki potrebujejo mobilnost. Surface Go bo na voljo v več različicah, vsakič pa z 10-palčnim zaslonom IPS z ločljivostjo 1800 × 1200 pik. Z manjšim zaslonom in drugimi optimizacijami so maso tablice spustili na 521 gramov.

Za končne kupce je najbrž najbolj zanimiv podatek, da se cene tablice v ZDA pričnejo že pri 399 dolarjih, kar je bistveno manj od dosedanjih modelov Surface Pro. S tem Microsoft vstopa v segment cenejših tablic, ki pa je trenutno že precej zapolnjen. Apple že nekaj časa ponuja cenejši iPad za 329 dolarjev, Amazon pa svoj Fire HD 10 za samo 150 dolarjev.

Nižja cena seveda pomeni tudi skromnejšo opremo. Za 399 dolarjev dobimo procesor Pentium 4415Y (Kaby Lake) s taktom 1,6 GHz, 4 GB RAM in 64 GB SSD. Tako kot pri modelu Surface Pro, je mogoče za doplačilo dokupiti tudi ločljivo tipkovnico (99 dolarjev) in pisalo Surface Pen (99 dolarjev).

Microsoft pravzaprav ponuja dve različici tablice Surface Go. Potrošniško, ki ima vgrajen operacijski sistem Windows 10 S (v Home različici) in poslovno, ki ima vgrajen Windows 10 Pro. Cena se v poslovni različici dvigne za 50 dolarjev. Obe različici si je mogoče omisliti tudi z več pomnilnika in prostora na enoti SSD. Potrošniška različica z 8 GB RAM in 128 GB pogonom SSD stane 549 dolarjev, poslovna vnovič 50 dolarjev več. Vse različice so na voljo le z vmesnikom Wi-Fi, Microsoft pa je že napovedal, da bo kasneje ponudil tudi različice z vmesnikom LTE in 256 GB velikimi pogoni SSD.

krRRskzHWFE

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji