Objavljeno: 15.10.2008

Microsoft Silverlight, drugič

Podjetje Microsoft je najavilo novo različico spletne tehnologije Silverlight 2. Ta vsebuje bogato knjižnico in jezikovno podporo za ogrodje .NET Framework, vgrajene kontrolnike, napredno podporo za uporabo tem in predlog, približevanje Deep Zoom in še bi lahko naštevali. Dvojka v imenu je očitno povsem upravičena.

Microsoftova tehnologija Silverlight 2 predstavlja še eno v nizu zmogljivih rešitev za ustvarjanje in zagotavljanje aplikacij ter večpredstavnih izkušenj v spletnem brskalniku. Silverlight 2 prinaša širok nabor novih funkcionalnosti in orodij, ki omogočajo boljše sodelovanje med oblikovalci in razvijalci pri razvoju bolje dostopnih in varnih uporabniških izkušenj. Nov skupek programske kode se lahko pohvali s celovito podporo omrežnim standardom, napredno zaščito vsebin, izboljšano strežniško razširljivostjo ter široko podporo za različne brskalnike ter platforme.

Prav tako je Microsoft napovedal razširitev podpore odprtokodnim skupnostim, saj bo finančno podprl napredne možnosti za razvijalce, ki uporabljajo integrirano razvojno okolje (IDE) organizacije Eclipse Foundation. Prav tako bodo imeli razvijalci dostop do kontrolnikov Silverlight Control Pack, ki bodo na voljo pod licenco Microsoft Permissive.

www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji