Objavljeno: 14.11.2008

Microsoft prenavlja Windows Live

Microsoft je prenovil družino spletnih storitev Windows Live, ki poleg nekoliko spremenjene podobe prinaša tesnejšo povezavo med posameznimi moduli storitve, prvič pa tudi tesno povezavo s številnimi priljubljenimi spletnimi servisi, ki so stopili v partnerstvo z Microsoftom. Z istim uporabniškim profilom lahko zdaj dostopamo so storitev Flickr, LinkedIn, Pandora, Photobucket, Twitter, WordPress in Yelp, spisek pa naj bi se hitro začel daljšati. Poleg skupnih profilov bo prenovljeni Windows Live nudil tudi skupno mesto za novice in novosti vseh partnerjev v obliki novic RSS.

Nekateri to potezo kot tudi tesnejšo povezavo med moduli Hotmail, Spaces in Messenger vidijo kot očiten korak k temu, da bi Windows Live nekega dne postal socialno omrežje, po vzoru tistih, ki jih srečamo pri glavnih tekmecih, kar pri Microsoftu odločno zanikajo. Večina novosti bo pravzaprav vidnih šele v prihajajočih mesecih, saj so nekateri prenovljeni moduli še v zasebnem preizkušanju. Uporabniki pa bodo najbrž veseli, da je v okviru brezplačnega računa na servisu Microsoft povečal kvoto za hrambo datotek iz današnjih 5 GB na kar 25 GB pomnilniškega prostora.

Hkrati so poenotili doslej različni podobi uporabniškega v programu Hotmail. Poštni program je dobil tudi boljšo podporo za več poštnih računov, učinkovitejši filter proti nezaželeni pošti in prenovljeno podporo za vodenje spletnih koledarjev. Program za trenutno sporočanje Messenger je zdaj bolj prilagodljiv, hkrati pa povezljiv z drugimi servisi, kot je galerija slik. Microsoft trdi, da Windows Live danes uporablja že 460 milijonov uporabnikov, ki po raziskavi v povprečju v teh spletnih storitvah porabijo okoli 11% vsega svojega časa na internetu.

http://www.windowslive.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji