Objavljeno: 11.9.2015 01:00

Microsoft Office 2016 bo na voljo 22.septembra

Po uradni predstavitvi Windows 10 in dobrem odzivu uporabnikov, ki hitro prehajajo nanj, prihaja za Microsoft v drugi polovici septembra naslednji pomemben mejnik. 22. septembra bo izšla nova generacija pisarniške zbirke Office 2016, ki je bil dolga leta gonilni motor za cel spekter Microsoftovih izdelkov, vključno s samimi Okni.

Vprašanje pa je, kakšen bo odziv uporabnikov tokrat, saj Office 2016 zagotovo ne prinaša toliko velikih novosti, kot v preteklosti. Najbolj zanimiva je precej dograjena zmožnost skupinskega urejanja dokumentov v realnem času, prav pa bodo prišle tudi nove možnosti povezave s storitvami v oblaku, seveda pa tudi združljivost z okoljem Windows 10, na različnih platformah.

Za poslovne uporabnike s količinskimi pogodbami bo Office 2016 na voljo nekaj dni kasneje, natančneje 1.oktobra. Office 2016 prinaša tudi rahlo spremenjen način posodabljanja z novimi različicami, ki močno spominja na strategijo v okolju Windows 10. Microsoft namerava novosti objavljati domala vsak mesec, vendar se bodo naročniki Office 365 (vsaj različice ProPlus) lahko odločali za hitrejši postopek nadgradnje Current Branch (CB) ali pa nekoliko bolj konservativen Current Branch for Business (CBB). Iz vsebinske plati bodo za poslovne uporabnike še posebej zanimive nove zmožnosti na področju poslovne inteligence (BI), ki jih nudi Excel 2016.

Vzporedno je Microsoft najavil tudi novo različico paketa Office za iOS9, zlasti pa novo največjo tablico iPad Pro, kjer je udarna novost večopravilnost in možnost urejanja dveh dokumentov prikazanih vzporedno na zaslonu tablice. Za nameček ima novi Office za iOS tudi dodatek, ki omogoča prikaz določenih informacij (Outlook) na pametni uri Apple Watch.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji