Objavljeno: 14.12.2004

Microsoft objavil svoj namizni iskalnik

Microsoft je v okviru svojega spletnega servisa MSN objavil javno razvojno različico najavljenega programskega paketa za iskanje po vsebini lokalnih diskov. Orodje z imenom MSN Toolbar Suite je neposredni odgovor na nedavno predstavljeni program Google Desktop Search, s katerim ima zelo veliko podobnosti v funkcionalnosti, a skuša nuditi še več. Paket namreč nudi kar štiri orodne vrstice in sicer za namizje, poštne odjemalce Outlook, upravljavec datotek Windows Explorer in spletni brskalnik Internet Explorer.

S tem naj bi iskanje omogočili neposredno v programih, ki so najbolj priljubljeni, na primer elektronskih sporočilih. Program omogoča iskanje tako po lokalnem disku, kot tudi po spletu, žal pa ne podpira drugih brskalnikov in poštnih odjemalcev. Pri Microsoftu trdijo, da je MSN Toolbar Suite bolj varen od Googleove rešitve, predvsem pa spoštuje uporabnikovo zasebnost in podatke o iskanih izrazih ne posreduje drugam.

Microsoft in Google pa nista edina tekmeca na področju iskanja lokalnih podatkov, ki je v kratkem času povzročil veliko interesa med proizvajalci in uporabniki. Podobne iskalnike pripravljajo tudi Yahoo, AOL in še nekateri ponudniki, vsi pa računajo na posredne načine zaslužka, kot so na primer posredovanje reklam iz interneta.

http://www.msn.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji