Objavljeno: 29.5.1999

Microsoft kupuje Cable&Wireless Communications

Microsoft se pogaja o nakupu pomembnega deleža (do 30 %) podjetja Cable & Wireless Communications, ki je v večinski (53 %) lasti matičnega podjetja Cable & Wireless. Vrednost nakupa ocenjujejo na 4 milijarde dolarjev. Z operacijo bi Microsoft pridobil delež v vseh treh največjih britanskih kabelskih operaterjih (Telewest Communications, CWC in NTL), ki ponujajo televizijske in telefonske storitve - vsak od njih v približno tretjini Velike Britanije. Poznavalci ocenjujejo, da bi ta nakup lahko sprožil združitev treh britanskih operaterjev. Cable & Wireless razmišlja o prodaji CWC kot del strategije, ki načrtuje opuščanje potrošniških storitev in razširitev hitrih poslovnih telekomunikacijskih storitev.

Veliki britanski kabelski operaterji so doslej večinoma uporabljali programsko opremo podjetja Network Computer, katerega delničarja sta tudi Oracle in America Online. Microsoft želi z naložbo okrepiti svojo navzočnost na britanskem otočju. S pogostimi naložbami kapitala v zadnjem letu želi podjetje zasesti vodilni položaj pri dobavljanju programske opreme za večpredstavne naprave, televizorje in mobilne telefone.

Microsoft je sklenil še en dogovor: z glasbeno založbo Sony Music Entertainment bosta sodelovala pri distribuciji glasbe in videa po internetu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji