Objavljeno: 29.1.2004

Microsoft ISA Server 2004

Microsoft je objavil drugo razvojno različico strežniškega izdelka za varnost Internet Security and Acceleraton (ISA) Server 2004, zato objava končne različice najbrž ni daleč. Izdelek, ki je nastajal približno tri leta, ima enake sestavine kot doslej, torej vgrajeni požarni zid, podporo za navidezna zasebna omrežja VPN in spletni most oziroma predpomnilnik. Toda vsak od teh modulov ima precej izboljšav, s katerimi naj bi bolj učinkovito varovali lokalna omrežja pred napadi, vdori in drugimi varnostnimi nevarnostmi.

Novi požarni zid zdaj ščiti omrežje na nivoju programov, kar je višja stopnja kot zgolj varovanje na nivoju protokolov in internetnega prehoda. Povrh vsega so dodali nova orodja za globinsko pregledovanje delovanja protokolov in pretoka podatkov ter številne nove politike in pravila, ki omogočajo učinkovito ustavljanje in filtriranje podatkovnega prometa.

Novi strežnik ISA Server 2004 ima spremenjen uporabniški vmesnik, ki je bolj pregleden in omogoča učinkovitejše upravljanje sistema, obenem pa je tudi lažji za učenje za novince. Celoten izdelek je tudi sposoben predelati večji količino podatkov na časovno enoto, kar je pomemben podatek za podjetja z širokopasovnimi internetnimi povezavami. Čeprav pri Microsoftu še ne želijo potrditi datuma izida končne različice opazovalci menijo, da bo ISA Server 2004 nared v treh do štirih mesecih.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji