Objavljeno: 23.6.2023 08:00 | Teme: microsoft, Xbox

Microsoft dviguje cene konzoli Xbox in z njo povezanim storitvam

Microsoft bo v drugi polovici leta zvišal ceno igralni konzoli Xbox Series X in naročnini na igre Xbox Game Pass v večini držav po svetu.

Microsoft je napovedal podražitev igralne konzole Xbox Series X, ki bo v Evropi po novem stala 550 evrov. Čeprav konzole v Sloveniji uradno ni, se višji ceni na sončni strani Alp bržkone ne bomo mogli izogniti. Višja cena konzole bo primerljiva s ceno PlayStationa 5, a precej neupravičena glede na starost konzole in nižje stroške proizvodnje, kot na začetku prodajnega cikla. V ZDA, Čilu, Braziliji, Kolumbiji in na Japonskem cena konzole ostaja enaka.

Višja bo tudi naročnina na igre Xbox Game Pass, ki se bo zvišala za dolar ali dva, odvisno od ponudbe, na katero smo naročeni. Največ se bo tako zvišala cene najbolj močne Ultimate različice. Povišanje cen prihaja ravno v trenutku, ko bo luč sveta ugledaleden izmed najbolj pričakovanih naslovov leta, igra Starfield. Slednje na PS5 ne bo moč igrati, saj so razvijalci po prevzemu s strani Microsofta prenehali z razvojem za japonsko konzolo.

Seveda Microsoft zagotavlja, da višanje cen ni v nobenem primeru povezano z dogovorom Activision Blizzard. Le kaj nas čaka, če bo ta postal resničnost?

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji