Objavljeno: 10.12.2003

Microsoft CRM 1.2

Microsoft je objavil novo različico programskega peketa za upravljanje odnosov s strankami, ki mu pravijo preprosto Microsoft CRM. Prva prenovljena različica od začetne predstavitve prinaša podporo za nove Microsoftove izdelke, kot so Windows Server 2003, Exchange Server 2003 in Office 2003, prenovili pa so tudi uporabniški vmesnik programa in poenostavili postopek namestitve sistema. Pri Microsoftu so se dotaknili tudi funkcionalnosti programa, saj ima MS CRM v različici 1.2 odslej nova orodja za poročanje in podporo odločanju, boljša orodja za avtomatizacijo prodaje, predvsem pa večjo možnost prilagajanja programa specifičnim potrebam uporabnikov, zlasti v modulu, ki omogoča dostop do paketa CRM prek odjemalca Outlook.

Kljub številnim novostim in razširitvam pa Microsoft programski paket MS CRM še naprej pozicionira kot izdelek za mala podjetja. Doslej so s paketom prepričali razmeroma majhno število kupcev, le okoli 1000, res pa je, da so ga doslej tržili le v ZDA. To se z novo različico spreminja, saj bo paket Microsoft CRM ponujen v osmih dodatnih jezikih, tržili pa ga bodo zlasti na izbranih trgih zahodne Evrope. Nekateri analitiki menijo, da je razlog za počasen začetek tudi dejstvo, da program za delovanje potrebuje obsežno infrastrukturo, vključno s spletnim strežnikom, podatkovnim in datotečnim strežnikom, kar v malih podjetjih vsekakor predstavlja nezanemarljiv strošek.

Microsoft pa pospešeno razvija povsem novo različico izdelka MS CRM 2.0, ki bo dokončana predvidoma do začetka 2005. Prinesla bo nove zmožnosti zanimive tudi za srednja do velika podjetja, Microsoft pa stavi zlasti na vgrajena orodja za integracijo s številnimi drugim programi, zlasti paketi ERP. Toda podjetje se bo moralo na tem področju soočiti z močno konkurenco, ki so sestavljajo Siebel, SAP, Salesforce.com in Oracle.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji