Objavljeno: 18.12.2002

Microsoft Business Solutions--Navision tudi v slovenščini

Podjetje Navision Slovenija je objavilo novo različico poslovne rešitev Microsoft Business Solutions-Navision 3.60 SI. Rešitev, ki je lokalizirana in prevedena v slovenski jezik, je namenjena majhnim in srednje velikim podjetjem. Zgrajena na močnih temeljih poznane rešitve Navision Attain 3.10 in se z dodanimi novostmi še bolj približa zahtevam uporabnika.

Zadnja različica rešitve Navision Attain je bila osredotočena na povečanje produktivnosti podjetij in je omogočala predvsem izboljšanje internih postopkov na področju oskrbovalne verige. Nova rešitev Navision 3.60 pa vključuje še dodatne možnosti sistema vodenja skladišč - WMS (Warehouse Management Systems) in ADCS (Automated Data Capture System), ki za vodenje skladiščenih zalog omogoča uporabo brezžične tehnologije.

WMS je logična nadgradnja funkcionalnosti za vodenje skladišč, ki pokriva vse osnovne aktivnosti: prevzem, uskladiščenje, komisioniranje in dobavo. Namenjena je podjetjem, ki se ukvarjajo s prevzemi in dobavo blaga, hkrati pa želijo kar najbolje izkoristiti prostor v skladišču ter z optimiziranimi skladiščnimi postopki zmanjšati stroške. WMS razdeli skladišče na cone, znotraj vsake cone so regali razdeljeni po prioriteti komisioniranja in artikli v regalih se tako komisionirajo pred ostalimi. Artikle preprosto najdemo glede na cono ali regal kamor so dodeljeni. Skladiščno osebje porabi manj časa za iskanje med regali, kajti najpogosteje zahtevani artikli se zdaj nahajajo v neposredni bližini.

ADCS je sistem zbiranja podatkov o zalogah s pomočjo brezžične tehnologije. Podatki se brezžično prenašajo v Navision, kjer se primerjajo s podatki v sistemu. Z ADCS so količina, lokacija, regal in številka cone zabeležene v sistemu, ki takoj sporoči, kje točno se zahtevani artikel nahaja v določenem trenutku. Zbiranje podatkov postane hitrejše, večja je natančnost podatkov o zalogi, s tem pa postane sprejemanje odločitev precej lažje.

Navision 3.60 ima integrirano tudi zadnjo različico jezika za izdelavo finančnih poročil XBRL (eXtensible Business Reporting Language). Ostale novosti v rešitvi Navision 3.60 vključujejo še podrobnejšo funkcionalnost določanja cen in višjo stopnjo integracije z Microsoftovimi izdelki. Funkcionalnost Smart Tag se npr. uporablja za dostop do podatkov v Navisionu neposredno iz programov družine Microsoft Office XP.

http://www.navision.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji