Objavljeno: 11.7.2017 01:00

Microsoft 365 združuje Windows, Office, mobilnost in varnost

Microsoft je na partnerski konferenci Inspire razgrnil novo poslovno ponudbo, ki združuje doslej ločene izdelke v enem samem kompletu. S paketi Microsoft 365 ciljajo na podjetja vseh velikosti, v kompletih pa najdemo operacijski sistem Windows 10, pisarniški paket Office 365, različna orodja za varovanje in upravljanje računalnikov. V kompletu so podprti tako osebni računalniki, kot mobilne naprave.

S tehnične plati je novosti razmeroma malo, toda novi komplet cilja predvsem na poenostavljanje in potencialno tudi pocenitev storitev, ki jih je Microsoft doslej ponujal ločeno. Microsoft 365 bo na voljo v dveh izvedbah – Business za mala in srednja podjetja (omejitev do 300 licenc) ter Enterprise za večja. Različica Enterprise bo na prodaj že avgusta, Business pa bo tedaj na voljo šele kot predogled.

Uporabniki Microsoft 365 Business dobijo operacijski sistem Windows 10, paket Office 365, 1TB pomnilniške prostora, elektronsko pošto, orodja za skupinsko sodelovanje Teams in videokonferenčno rešitev, orodja za upravljanje računalnikov ter komplet varnostih rešitev za zaščito računalnikov in podatkov. Vse skupaj seveda v oblaku s ceno ki se giblje v ZDA od 12,5 (Business Premium) do 20 (Business) dolarjev na mesec na uporabnika.

Uporabniki različic Enteprise (na voljo sta podrazličici E3 in E5) dobijo polen nabor orodij Office 365, v paketu E5 celo integracijo s telefonijo, orodja za upravljanje Azure Active Directory P1 ali P2, Microsoft InTune in napredna orodja za varovanje vseh vidikov računalniškega poslovanja (Office 365 Data Loss Prevention, Windows Information Protection, Azure Information Protection, Cloud App Security, Office 365 Advanced Security Management).

Microsoft 365 lahko označimo kot hibridno rešitev v tranziciji podjetja na spletne storitve Azure, ki postajajo jedro ponudbe sodobnega Microsofta. V veliki večini orodja slonijo na oblaku, zato da bi poenostavili implementacijo v podjetjih, pa so pri Microsoftu poskrbeli tudi za druge elemente potrebne za uporabo teh storitev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji