Objavljeno: 13.10.2008

Micron bo odpustil 15.000 zaposlenih

Splošna gospodarska recesija se bo več kot očitno dotaknila tudi IT-industrije. Zadnja v vrsti novic o krčenju števila zaposlenih, se nanaša na proizvajalca pomnilniških čipov Micron. Nizke cene NAND-pomnilnikov, ki so po Micronovem mnenju že nižje od proizvodnih stroškov, so poleg splošne svetovne krize eden glavnih razlogov za slabše poslovanje družbe.

Pri Micronu so zato prižgali rdečo luč in potegnili nekaj strogih prijemov, ki se jim očitno ni bilo moč izgubiti. Zaradi nerentabilnosti proizvodnje bodo le-to zmanjšali, kar bo imelo neposreden vpliv na število zaposlenih. Njih število se bo širom sveta skrčilo za 15.000 glav, največ jih bo odveč v Micronovi tovarni v ameriškem mestui Boise. Dodatno pa bo Micron vlekel stroge poteze tudi med vodilnim kadrom – tem so zmanjšali plače za petino, kar je seveda edino pravilno, saj niso uspeli ustrezno upravljati družbe in se izogniti izgubi.

Micron namreč že zadnjih 7 četrtletij (skoraj 2 leti) beleži izgubo, ki je v zadnjem poslovnem letu znašala nezavidljivih 1,6 milijarde ameriških dolarjev. Tudi odpuščanje delovne sile ne bo poceni, saj naj bi podjetje za to potezo porabilo dobrih 60 milijonov zelencev. Podjetje si boljše poslovanje obeta v prihodnjem letu, ko naj bi ustvarilo za vsaj 175 milijonov dolarjev dobička.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji