Objavljeno: 5.3.1999

Micrografx iGrafx

Podjetje Micrografx je predstavilo novo družino grafičnih programov, ki jih povezuje skupno ime iGrafx. Namenjeni so predvsem poslovni rabi in na posameznih segmentih rešujejo točno določene težave. Z novo strategijo skuša Micrografx dopolniti ponudbo na področjih, kjer se doslej običajni grafični programi niso obnesli ali pa niso nudili primerne podpore.

Kakor za dosedanje Micrografxove programe tudi za izdelke iGrafx velja, da nudijo visoko stopnjo združljivosti z drugimi programi, predvsem z Microsoftovim paketom Office. Vsi programi vsebujejo tudi opisni jezik Visual Basic for Applications, tako da jih lahko uporabljamo kot sestavni del za lastne programske rešitve.

Družino iGrafx sestavlja devet modulov. iGrafx Share je namenjen poslovnim uporabnikom, ki želijo v kratkem času pripraviti predstavitev ali poročilo iz obstoječih podatkov in grafičnih elementov. iGrafx Business združuje risarski, slikarski program ter zmožnost oblikovanja grafikonov in diagramov.

Je predvsem dodatek za Microsoft Office. iGrafx Professional je namenjen izdelavi poslovnih diagramov, še najbolj za vodstva podjetij in informacijske službe. iGrafx Process nudi rešitve za pomoč pri izgradnji procesov in postopkov, kot posebnost pa omogoča simulacije procesov in odgovore na različne scenarije dogodkov. iGrafx EnterpriseCharter for R/3 je namenjen sestavi poslovnih diagramov v navezi s poslovnim paketom SAP R/3. iGrafx ISO omogoča načrtovanje, simulacijo in izdelavo dokumentacije ter postopkov za doseganje kakovosti, ki so potrebni za dosego ali vzdrževanje certifikatov ISO 9000 in ISO 14000. iGrafx Designer je od vseh najbolj splošen grafični paket, v katerem je tudi slikarski program in program za pripravo slike 3D, zapolnjuje pa praznino med paketi CAD in tistimi za namizno založništvo. IGrafx Deploy je namenjen izvedbi in souporabi rešitev iGrafx v omrežjih, iGrafx Development pa je programski povezovalnik (SDK) za uporabo z drugimi programski jeziki. Cene paketov se gibljejo med 100 in 1000 dolarji, vsi pa so že v prodaji.

http://www.micrografx.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji