Objavljeno: 21.11.2002

Maxtor že z 250 GB

Podjetje Maxtor je predstavilo doslej največji disk, namenjen uporabi v osebnih računalnikih. Novi disk ponuja za ceno 400 dolarjev prostor kar za 250 GB podatkov, pri tem pa podpira tudi najhitrejšo različico vmesnika ATA in sicer ATA-133, ki zagotavlja hitrost prenosa podatkov do 133 MB/s. Poleg samega diska proizvajalec prilaga kartico z vmesnikom ATA-133 in potrebne kable za delovanje pri tovrstnih visokih hitrostih.

Na ta način so se pri Maxtorju elegantno ognili težavam z logičnim naslavljanjem prostora na disku. S priloženo kartico namreč operacijski sistem misli, da ima opravka z diskom SCSi in s tem odpravlja težave z največjo podprto velikostjo diskov, ki izhaja iz standardov ATA (EIDE).

Sočasno pri Maxtorju tudi hitijo z razvojem podpore za vmesnik Serial ATA, čeprav za zdaj diskov s tem vmesnikom še ne bodo poslali v prodajo. Menda zato, ker standard še ni povsem skladen glede združljivosti med različnimi proizvajalci. Že zdaj pa so sklenili dogovor z družbo ASACA, ki bo Maxtorjeve bodoče diske z vmesnikom Serial ATA vgrajevalo v svoje diskovne pomnilniške sisteme in knjižnice.

http://www.maxtor.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji