Objavljeno: 21.12.2017 14:00

Magic Leap je končno predstavil svoj (pol)izdelek

Magic Leap, ki javnost že nekaj let draži z obljubami, kaj bo zmogel njihov sistem za nadgrajeno resničnost, je končno prikazal nekaj, kar vsaj približno spominja na končni izdelek. Ni še namenjen prodaji, ampak le predstavitvi zmogljivosti, zelo verjetno pa tudi pomiritvi vlagateljev, ki so v podjetje do sedaj vložili že 1,9 milijarde dolarjev. Med njimi sta tudi velikana Google in Alibaba.

Magic Leap One Creator Edition sestavlja par precej velikih očal za navidezno resničnost, računalnik, ki ga ima uporabnik obešenega ob telesu in brezžični krmilnik. Naprava deluje tako, da uporabniku sliko projicira neposredno v oči, na ta način pa dosega »mešanje« navidezne in prave resničnosti.

Kritiki že nekaj časa dvomijo, da je procesorsko moč, ki je potrebna za tak prikaz, moč vgraditi neposredno v očala. Kot kaže, so imeli prav, saj je Magic Leap očala »nadgradil« z ločenim računalnikom. Seveda je podjetje iz tega sestavilo pozitivno zgodbo – očala so zaradi tega precej lažja in bolj primerna za daljšo uporabo.

Naprava se za pozornost bojuje z Microsoftovim sistemom Hololens, ki je tudi še ni naprodaj, čeprav demonstracijski primerki obstajajo že kar nekaj časa. Tisti, ki so imeli priložnost Magic Leap preizkusiti, pravijo, da omogoča precej širši vidni kot kot Hololens.

 

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji