Objavljeno: 19.3.1999

Macromedia Fireworks 2.0

Macromedia je predstavila novo različico programa za izdelavo spletne grafike Fireworks, ki obljublja še lažjo pripravo, obdelavo in vzdrževanje spletnih slik, obenem pa močnejše sožitje s spletnimi urejevalniki. Med novostmi je predvsem modul, ki omogoča pripravo in objavo grafičnih učinkov, kot so roletne slike, prehodi in animacije kar v grafičnem urejevalniku in neposredni izvoz v spletne brskalnike brez ročnega kodiranja ali prenašanja kode prek odlagališča. Fireworks 2.0 zna še posebej tesno sodelovati s spletnim urejevalnikom Dreamweaver 2.0, v katerem se namesti v enega izmed menujev. V Dreamweaverju lahko celo z desno tipko miške kliknemo sliko in brez zagona programa Fireworks optimaliziramo rabo barv in stopnjo stiskanja podatkov.

Fireworks omogoča tudi sistematizacijo spletne grafike s slogi in predlogami, ki jih lahko souporablja več spletnih mojstrov, ne da bi morali paziti na usklajenost z drugimi. Ima nov modul za iskanje in zamenjavo lastnosti, kot so barve, pisave, besedilo in spletni naslovi. Fireworks 2.0 prinaša podporo za optične bralnike, digitalne fotoaparate, precizna orodja za izdelavo animiranih slik GIF z možnostjo ogleda v urejevalniku, nov sistem izdelave barvnih prelivov s spletno "varnimi" barvami Web Dither Fill in možnost samodejne optimalizacije stiskanja podatkov pri slikah JPEG, pri katerih lahko določimo velikost končne datoteke.

Fireworks 2.0 je na voljo za okolja Windows 95/98/NT in MacOS 7.5, cena pa znaša 200 dolarjev. Na voljo je tudi v kompletu z urejevalnikom Dreamweaver, ki nosi ime Dreamweaver Fireworks Studio in ceno 400 dolarjev.

http://www.macromedia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji