Objavljeno: 6.1.2004

Macromedia Director MX 2004

Podjetje Macromedia je predstavilo novo različico orodja Director, namenjenega pripravi večpredstavnih vsebin. Prenovljeni Director nosi enako oznako kot ostala orodja iz družine MX 2004, programski paket pa je tako kot doslej namenjen predvsem izdelavi večpredstavnih vsebin za uporabo na nosilcih CD-ROM in DVD-ROM. Uporabniki Director uporabljajo zlasti za pripravo reklamnih in promocijskih vsebin, predstavitve, pripravo izobraževalnega gradiva, pa tudi preprostih iger in interaktivnih vsebin, na primer za mlajše otroke.

Nova različica Director MX 2004 prinaša pomembno novost, podporo za skriptni jezik JavaScript, ki ga razvijalci lahko uporabljajo alternativno osnovnemu jeziku Lingo. Macromedia računa, da bo zaradi tega izdelek bolj zanimiv za širiši krog uporabnikov, ki poznajo JavaScript in si ne želijo učiti ozkonamenskih jezikov, kot je Lingo. Novi Director prinaša podporo za nove tipe zapisov, med drugim podporo za filme Microsoft Media Video in posnetke DVD.

Izboljšali so tudi povezave z drugimi orodji MX 2004, kot sta Flash in Dreamweaver, s čimer naj bi gradivo lažje povezali z internetnimi vsebinami. Flash MX 2004 lahko uporabniki uporabljajo tudi za pripravo uporabniških vmesnikov, ob Directorju pa je priloženih več primerov menujev in drugih elementov, ki lahko popestrijo videz večpredstavnih programov. Director MX 2004 deluje v okoljih Windows in MacOS X, stane pa 1.200 dolarjev oziroma 400 dolarjev za nadgradnjo z zadnjih dveh različic paketa.

http://www.macromedia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji