Objavljeno: 28.11.2008

Lunascape - trije brskalniki v enem

Lunascape je nov spletni brskalnik, ki omogoča hkratno pogajanje jeder vseh treh velikih tekmecev - Tridenta iz Internet Explorerja, jedra Gecko in Firefoxa in WebKita, na katerih temeljita brskalnika Google Chrome in Apple Safari. Pri zaganjanju novih spletnih strani uporabnik za vsako izbere, s katerim jedrom bo prikazana. Poleg tega je mogoče preklopiti uporabo jedra preprosto s klikom na ikono v spodnjem levem kotu. Brskalnik si na željo uporabnika lahko tudi zapomni s katerim jedrom dostopoma do posamezne strani ob kasnejšem vnovičnem obisku.

Trenutno je na voljo različica Alpha 5, ki deluje le v okolju Windows, v načrtu pa je tudi podpora za druge platforme. Toda podpora trem različnim jedrom ni edina posebnost brskalnika. Lunascape denimo nudi boljšo podporo pri napakah, kjer lahko terminira le posamezen zavihek, ne pa celotnega jedra. Prav tako podpira navigacijo in rabo pogostih funkcij brskalnika z gesturami opravljenimi z miško. V brskalniku lahko odpremo do 100 zavihkov ter se med njimi premikamo s pomočjo seznama, podprti so dovodi RSS, podcasti, blogi.

Na voljo so orodja za samodejno izpolnjevanje obrazcev, poseben module za ravnanje z občutljivimi informacijami, kot so gesla, brskalnik pa lahko razširimo tudi z dodatki prirejenimi za Internet Explorer in Lunascape. V načrtu je tudi podpora za dodatke Firefoxa ter orodje za samodejno priporočanje uporabe posameznega jedra s želeno spletno stranjo. Uporabnik lahko prilagodi videz programa z uporabo grafične podobe in nabora menujev.

http://www.lunascape.tv

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji