Objavljeno: 16.11.2015 01:00

LucidCam - kamera za VR posnetke

Kalifornijsko startup podjetje LucidVR pripravlja zanimivo kompaktno kamero, ki je sposobna snemati prostorske 3D in VR posnetke v polni ločljivosti HD. Preprosta kamera, ki meri le 13,1x6,7x2,6 cm in tehta 225 gramov, ima vgrajena dve fotografski tipali od katerih ima vsaka objektive za 180-stopinjsko snemanje. Vsaka kamera lahko pričara sliko za posamezno oko in s kombinacijo VR prikazovalnikov, kot je Oculus Rift, pa tudi Google Cardboard, pričara zelo poglobljeno prostorsko izkušnjo pri gledanju posnetkov.

Video posnetke snema v zapisu MP4, vsebuje algoritem za stabilizacijo slike, povrh vsega pa je kamera vodoodporna. Poleg video posnetkov zna izdelovati tudi prostorske fotografije, omogoča pa tudi neposredno pretočno predvajanje prostorskih posnetkov na naprave priključene prek vmesnika HDMI. Posnetke lahko predvajamo tudi v namenskih aplikacijah na telefonih z iOS in Androidom, seveda brez prave prostorske izkušnje. Vgrajeni akumulator zadostuje za okoli štiri ure snemanja.

LucidVR zbira zagonska sredstva na portalu Indiegogo, želijo pa zbrati vsaj 100.000 dolarjev. Kampanja poteka uspešno, saj so zbrali že več kot tri četrtine pričakovane vsote. Če bodo pri tem uspešni, bodo prvi kupci kamero LucidCam dobili najverjetneje v juliju 2016, za najmanj 300 dolarjev.

fVri-jvOAh8

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji