Objavljeno: 8.4.1999

Lotus Notes/Domino R5

Lotus je po nekaj razvojnih različicah in manjši zamudi 1. aprila objavil končno (zlato) različico novega programskega paketa za skupinsko delo Lotus Notes/Domino R5, za katerega velja veliko zanimanje. Od začetka javnega dela razvojne faze je razvojne različice s spletnega strežnika pobralo kar 275.000 uporabnikov, zato pričakujejo dober začetek prodaje.

Kakor smo že zapisali, je nova različica na voljo v treh delih. Kot odjemalec za delo z elektronsko pošto in dostop do zbirk podatkov deluje Notes R5 Client; modul za razvoj namenskih programov je zdaj ločen, imenuje pa se Domino R5 Designer. Tako kakor doslej ima osrednjo vlogo strežnik Domino R5, ki podpira večino sodobnih internetnih standardov. Za dostop do elektronske pošte in zbirk podatkov je dovolj tudi samo spletni brskalnik. Notes R5 Client je na voljo za okolja Windows 95, Windows 98 in Windows NT, strežnik pa deluje na večjem številu platform: Windows NT 4.0 (Intel in Alpha), IBM AIX 4.3.1 in Sun Solaris 2.6 (Sparc in Intel). Čet tri tedne bo Lotus dokončal tudi razvoj različice strežnika za računalnike IBM AS/400. Nekoliko pozneje pridejo na vrsto še odjemalec in Domino R5 Designer za računalnike Macintosh ter strežniki za okolja OS/2, S/390 in HP-UX.

Na Lotusovem spletnem naslovu http://www.lotus.com/home.nsf/welcome/r5trial je mogoče dobiti tudi 90-dnevne preskusne različice izdelkov.

http://www.lotus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji