Objavljeno: 15.4.2018 12:00

LG G7 prihaja v začetku maja

LG G7 bo novi najzmogljivejši model tega korejskega proizvajalca, z nekaterimi inovativnimi lastnostmi pa bo skušal odškrniti nekaj kupcev, ki se sicer odločajo za Samsungove modele Galaxy S9, Applove iPhone X in vse naraščajočo kitajsko konkurenco.

Ključna novost novega modela G7 ne bo samo strojna oprema, temveč tehnologija umetne inteligence, ki so jo poimenovali ThinkQ. Storitve digitalne pomočnice so pri LGju prvič uporabili v telefonu V30S, a bo zdaj imela še več zmožnosti in v določenih primerih celo zmožnost »razmišljanja«, ki po navedbah proizvajalca »spominja na človeškega«. Seveda bo treba počakati, da se izkaže, koliko od tega je res in koliko zgolj dobra marketinška propaganda.

LG G7 po strojni plati zagotovo ne bo imel kaj zavidati neposrednim tekmecem. Vgrajen bo procesor Snapdragon 845, 6 GB velik pomnilnik in v osnovi 64 GB velik pomnilnik Flash RAM. LG G7 je še eden, ki se bo podal v tekmo za najboljši fotografski modul, seveda z dvojnim tipalom, od katerega bo eno podpiralo zaslonko f/1.5, ki obljublja zelo dobre posnetke v slabih svetlobnih pogojih. Ločljivost glavnega tipala bo 16 milijonov pik.

Zaslon telefona bo imel diagonalo 6 palcev v razmerju 19,5:9, seveda v tehnologiji OLED. Kot narekuje zadnja moda, se bo zaslon raztezal do samih robov ohišja, G7 pa uvaja tudi zarezo za fotografsko tipalo in druge elemente po vzoru tiste, ki smo jo prvič srečali pri telefonu iPhone X. Telefon bo na voljo v različnih, unikatnih barvah, s čimer želijo vnesti nekaj svežine v sicer dokaj preverjene barvne palete ohišij telefonov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji