Objavljeno: 10.2.2016 01:00

LG G5 z vselej vključenim zaslonom

Korejski LG Electronics je na svoji Facebook strani objavil skrivnostno reklamo, v kateri navaja, da bo njihov najnovejši vrhunski model G5 imel zaslon, ki bo stalno vključen in prikazoval za uporabnika ključne informacije.

Koncept stalnega prikaza informacij ni nov, vendar se ga proizvajalci lotevajo na zelo različne načine. Sam LG denimo v modelu V10 poleg glavnega zaslona nudi še manjši »statusni« zaslon, na katerem stalno prikazuje ključne informacije brez potrebe po vklapljanju centralnega zaslona.

Spet drugi, na primer ruski Yota Phone, so si omislili zaslon na zadnji strani telefona, ki je narejen s pomočjo digitalnega črnila (E-ink), ta pa omogoča stalni prikaz informacij brez porabe energije.

Slika na Facebooku ne razkriva tehnologije, ki je v ozadju, vendar daje vtis, da bo LG tokrat ponudil neka novega, morda zmožnost krmiljenja le dela velikega zaslona v režimu delovanja, ko uporabnik rabi le prikaz ključnih informacij (ura, število novi sporočil zadnji klici,…).

Za LG G5 se sicer tudi sicer šušlja, da bo skušal presenetiti javnost in konkurenco z inovacijami, denimo zgradbo ohišja, ki bo omogočalo preprostejšo zamenjavo akumulatorja, kot pri dosedanjih rešitvah. Zaslon tipa »vedno prižgan« (always on) vsekakor sodi v to skupino presenečenj. Uradna predstavitev bo 21. februarja in tedaj bo vse jasno.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji