Objavljeno: 29.8.2014 01:00

LG G Watch R

Letošnji sejem IFA bo poln pametnih ur. Najnovejša predstavitev prihaja iz korejske družbe LG, ki je obstoječi pametni uri G Watch dodala še precej bolj stilsko prijetno oblikovani G Watch R z okroglim zaslonom in platformo Android Wear.

Posebnost ure je vsekakor okrogel zaslon s 1,3-palčnim premerom narejen s tehnologijo Plastic OLED (P-OLED), ki zavzema celotno zgornjo površino ure. Uporabljen tip zaslona je menda še posebej primeren za rabo pri dnevni svetlobi, zato bo ura videti kot klasična, mehanska ura.

V ozadju je procesor Snapdragon 400 s taktom 1,2 GHz, opremljen s 512 KB RAM in 4 GB pomnilnika za podatke. Ura ima vgrajen merilnik srčnega utripa, barometer in seveda žiroskop za beleženje premikanja in pospeškov. Z enim polnjenjem akumulatorja zmogljivosti 410 mAh naj bi delovala največ dva dneva.

Ura je odporna na vlago in prah (po standardu IP67), ne globini enega metra vode pa jo lahko imamo največ 30 minut. Cene niso še razkrili, bo pa menda različna glede na potenciale posameznega trga.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji