Objavljeno: 8.2.2011

Letos štirje Firefoxi?

Tik pred izidom četrte velike različice Mozillinega brskalnika je direktor Firefoxa Mike Beltzner razgrnil načrte neprofitne organizacije za nadaljnji razvoj najbolj razširjenega spletnega brskalnika v Evropi.

Korenito se bo spremenila predvsem dinamika novih različic, saj so od leta 2004 do danes izšle le tri velike različice, samo v letu 2011 pa jih lahko pričakujemo štiri, ki pa bodo (razen Firefox 4) prinašale nekoliko manj radikalne spremembe.

Med novostmi, ki jih bodo prinesle naslednje različice Firefoxa, lahko pričakujemo tudi odzivnejše delovanje, saj naj bi odziv na vsako uporabnikovo dejanje trajal manj kot 50 ms, uporabniški vmesnik pa naj bi dobil nekaj več animacij.

Beltzner napoveduje tudi razširitev paradigme odprtega spleta v odprto spletno platformo, ki zaobjema tudi ogrodje za razvoj aplikacij in sistema za odprto identifikacijo ter družbene stike.

Obetamo se lahko nadgradnjo spletne platforme, ki bo omogočala tudi uporabo kamere in mikrofona, strojno pospešeni element canvas in modul CSS 3D Transforms, podprti pa bodo tudi novi operacijski sistemi, npr. Android 3.0, 64-bitni Windows 7 in Mac OS X 10.7.

https://wiki.mozilla.org/Firefox/Roadmap

www.mozilla.com

www.mozilla.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji