Objavljeno: 23.2.2011

Lenovo z novimi prenosniki

Lenovo je prenovil paleto prenosnikov ThinkPad, ki odslej temeljijo na sistemskem naboru Intel Sandy Bridge. Poleg večje zmogljivosti, ki jo zagotavljajo najnovejši procesorji Core i3, i5 in i7, novi modeli prinašajo predvsem občutno manjšo porabo energije. Tradicionalno najbolj prodajani poslovni prenosnik s 14-palčnim zaslonom, v novi izvedbi z oznako ThinkPad T420 in z 9-celičnim akumulatorjem tako lahko neprekinjeno deluje kar 15 ur, medtem ko je njegov neposredni predhodnik deloval le 11 ur. Večina modelov iz družin ThinkPad T in W tako danes nudi trajanje delovanja, ki je 33% boljše od predhodnikov.

Boljša porabe energije pa ni edina novost. Tehnologija Turbo Boost 2.0 tako zagotavlja visoko zmogljivost, kot tudi varčevanje z energijo ob zmožnosti izklopa posameznih jeder procesorja, kadar ta ni obremenjen. Intel Core VPro nudi še večjo varnost, med drugim možnost slednja prenosnikov s pomočjo satelitskega omrežja GPS. Poleg novih procesorjev so novi prenosniki dobili posodobljene grafične zmožnosti.

V primeru prenosnikov družine T j v rabi tehnologija Nvidia Otimus, pri ThinkPadih L je uporabljen ATI Radeon HD 565, pri najzmogljivejših delovnih postajah ThinkPad W procesorji Nvidia Fermi Quadro 100M in 2000M. Najzmogljivejši prenosnikih imajo lahko do 160 GB velike enote SSD, vmesnike USB 3.0 in par zvočnik-mikrofon, ki je s tehnologijami za odpravljanje šumov in odmevov pripravljen za internetno telefonijo.

Cene se pričnejo pri 719 dolarjih pri prenosnikih ThinkPad L420, 779 dolarjih za modele ThinkPad T420 in 1.329 dolarjih za ThinkPad W520.

Lenovo T420.

Lenovo W520.

http://www.lenovo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji