Objavljeno: 23.6.2014 01:00

Lego zbližuje resničnost in virtualne svetove

Lego ima za mlade (pa najbrž tudi manj mlade) novo pogruntavščino: pri gradnji virtualnih, računalniških svetov si pomagamo s posebej označenimi resničnimi, plastičnimi lego kockami. Novi kompleti z imenom Lego Fusion namreč omogočajo, da hiško ali kak drug predmet, ki smo jo sestavili s klasičnimi lego kockami fotografiramo, razpoznamo uporabljene gradnike in tridimenzionalni model nato uporabimo v navideznem svetu.

Kompleti Lego Fusion vsebujejo posebne pametne oznake z optično berljivimi kodami, s katerimi zna program na telefonu ali tablici razpoznati gradnike in njihov položaj v sestavi. Tako razpoznane gradnike nato uporabimo pri nadaljevanju »gradnje« in umestitve v virtualni svet. Lego si je zamisli, da bi lahko tako na ustvarjalen način sestavili navidezne svetove po vzoru nekaterih iger, kot je denimo SimCity.

Za zdaj načrtujejo pet različnih kompletov, vsak od katerih naj bi v ZDA stal 35 dolarjev. Vsak komplet ima približno 200 kock, kar daje zelo veliko možnost kombinacij. Za delovanje celote rabimo poleg kock tudi mobilno napravo z vgrajenim fotoaparatov ter pripadajoči program Lego Fusion. Ustvarjalci pričakujejo, da bodo s tem povečali interes otrok nad klasičnimi kockami, hkrati pa vključili mobilne naprave, ki vse bolj prevladujejo tudi na področju otroške zabave. Kompleti bodo v prodaji avgusta.

C83Ukgga8kc

fc1da0-8BvA

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji