Objavljeno: 11.9.2015 01:00

Lastniki T-2 iščejo pravico na ustavnem sodišču

Po tem, ko je v začetku avgusta višje sodišče izdalo sklep o začetku stečaja podjetja T-2, lastniki zdaj iščejo pravico na ustavnem sodišču. Hkrati v pritožbi zahtevajo, da ustavno sodišče zadrži izvrševanje sklepa izvršnega sodišča in potrdi ravno nasprotni sklep ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je junija začetek stečaja zavrnil.

Kot je znano, je višje sodišče avgusta potrdilo sklep na pobudo upnikov, v prvi vrsti DUBT. Sedanji večinski lastnik, podjetje Garnol, ob tem ostro zavrača tako ravnanje in navaja, da je višje sodišče ravnalo nezakonito in v nasprotju z ustavo. Garnolu tako ni bila dana možnost zavrača argumentiranega odgovora na predlog in pritožbe upnikov.

Garnol tudi trdi, da za stečaj T-2 in s tem praktično razlastitev lastnikov, ni ekonomskih razlogov. T-2 posluje solidno – leta 2014 je imelo 245 milijonov sredstev in 61,9 milijonov evrov kapitala, za letošnjo leto pa so načrtovali dobiček v višini 18,9 milijonov evrov (EBITDA), oziroma 3,3 milijona čistega dobička.

Upniki ljub temu trdijo, da trenutni poslovni načrt ne omogoča poplačilo terjatev v sprejemljivem času, zato so podali predlog za stečaj. Garnol pa navaja, da ta poteza upnikov že povzroča poslovno škodo, zaradi česar so oceno dobička morali znižali na 17 milijonov evrov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji