Objavljeno: 28.10.2015

KumuluzEE nagrajen s prestižnim Java oskarjem

Slovenska inovacija KumuluzEE je včeraj zvečer v San Franciscu, na vodilni konferenci za Java tehnologije JavaOne 2015, prejela najprestižnejšo nagrado za Java inovacije – Java Duke's Choice Award. Odprtokodno ogrodje (oz. framework) KumuluzEE, ki ga razvija slovensko start-up podjetje Sunesis, je prvo ogrodje na svetu, ki razvijalcem omogoča razvoj mikrostoritev za oblak na platformi Java Enterprise Edition (Java EE).

Glavni razvijalec ogrodja Tilen Faganel in njegov mentor prof. dr. Matjaž B. Jurič iz UL FRI sta včeraj na konferenci JavaOne 2015, ki poteka v San Franciscu, prejela nagrado Java Duke's Choice Award, ki ima v Java ekosistemu veljavo filmskih oskarjev. Že trinajstič po vrsti jo podeljuje skupnost uglednih Java strokovnjakov (Community Choice Award), ki skrbi za razvoj najbolj popularnega programskega jezika na svetu, ki sicer sodi pod okrilje ameriške korporacije Oracle.

V preteklosti so nagrado prejele rešitve, kot so Hadoop, Apache TomEE in Jenkis, ki jih danes pozna in uporablja praktično vsak razvijalec. Prvič v zgodovini pa jo je dobilo slovensko podjetje. Da ima start-up Sunesis odličen razvojni in tržni potencial pa je lani prepoznala tudi slovenska start-up skupnost, saj se je podjetje lani uvrstilo med finaliste tekmovanja Start:up Slovenija in prejemnike zagonske subvencije P2 Slovenskega podjetniškega sklada.

”Nagrada za nas ne pomeni le mednarodne potrditve inovativnosti ogrodja KumuluzEE. Raje jo dojemam kot napoved, da bo šlo tudi podjetje Sunesis po poti prejšnjih prejemnikov te nagrade in se množično uveljavilo med razvijalci, ki bodo z našo rešitvijo oblikovali boljše aplikacije in storitve v računalniškem oblaku,« je ob prejetju nagrade povedal Tilen Faganel.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji