Objavljeno: 10.4.2020 10:24

Koronavirus znižal število milijarderjev – Bezos ponovno na prvem mestu

Ustanovitelj Amazona, Jeff Bezos, je kljub dragi ločitvi in globalni ekonomij, pretreseni od koronavirusa, ponovno najbogatejši zemljan.

Vrednost njegovega premoženja je ocenjena na 113 milijard dolarjev – to je sicer 18 milijard manj kot lani, ko ga je po ločitvi ponovno prehitel Bill Gates. Na seznamu najbogatejših milijarderjev revije Forbes je sicer 2095 ljudi, to je 58 manj kot lani, dobra polovica je v bogastvu nazadovala, znižalo se je tudi skupno bogastvo. Med novimi imeni na seznamu pa je tudi bivša žena Jeffa Bezosa, MacKenzie Bezos, ta je v ločitvi med drugim iz skupnega premoženja dobila tudi 25% Amazonovih delnic, ki sta jih imela v lasti.

Bogastvo Gatesa je med tem narastlo za 1,5 milijarde, od skupnega premoženja slabih sto milijard je preko fundacije Bill and Melinda Gates namenil en promil boju zoper COVID-19. Med znanimi osebnosti s področja računalništva se visoko uvrščajo tudi Larry Ellison (ustanovitelj podjetja Oracle, peto mesto) in Mark Zuckerberg na sedmem mestu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji