Objavljeno: 1.7.2014 11:00

Konec za QuickOffice

Ko je pred Google pred dvema letoma kupil podjetje QuickOffice in njihov istoimenski program za mobilno urejanje pisarniških datotek, je bilo takoj jasno, da v resnici kupujejo le »delovno silo«. Potrebovali so razvijalce, ki bodo njihov urejevalnik/pregledovalnik/datotečnik Drive nadgradili do te mere, da bo uporaben tudi na mobilnih napravah. V vmesnem času so sicer izdali zastonjsko različico QuickOffica na sistemih Android, ki je skrbela za urejanje datotek DOC, DOCX, XLS in XLSX (in je v trenutku opustila podporo za konkurenčni Dropbox), vendar so hkrati razvijali tudi Drive.

Drive je pred kratkim »razpadel« na Drive, Docs in Sheets, pri čemer je prva aplikacija po novem namenjena le sinhronizaciji, drugi dve pa urejanju dokumentov. Dovolj dober razlog, da je Google sedaj napovedal ukinitev aplikacije QuickOffice. Iz tržnice Play naj bi izginila v nekaj tednih, iz samih telefonov uporabnikov pa je seveda ne bodo zbrisali.

Korak v pravo smer, glede na zmedo, ki jo Google ustvarja na tem področju, čeprav se ne moremo znebiti občutka, da težav še ni konec. Za začetek – naši aplikaciji Sheets in Docs se po novem nikakor ne pustita prepričati, da bi znali urejati tudi Microsoftove formate dokumentov, čeprav jima je to še pred časom prav lepo šlo.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji